TURMULIGHETER FOR BÅDE STORE OG SMÅ

Det varierte turlandskapet i Valdres er perfekt for sykkelentusiaster i alle aldre

Her finnes alt fra rolige og lite kuperte stølsveier til bratte og spektakulære fjelloverganger. Det kan også være fint å kombinere sykkelturen med vandring, fisking og stølsbesøk samt spennende mat – og kulturopplevelser. Stølsvidda er et meget flott område å sykle i og her er det fint og ta med barna. Det er gode grusveier uten de lange og bratte motbakkene. Her kan du kanskje se kuene som beiter , hestene løpe og ta en stopp på en av de åpne stølene.

SYKKEL- MULIGHETER

Vi har laget et lite utvalg av sykkelturer vi vil anbefale, som vil passe for både unge og den mer erfarne syklist.

Tisleidalen rundt

Tisleidalen rundt er sykkelturen som gir deg en god følelse av å være på langtur eller treningstur om du vil det. Her er det flere kilometer med sti og kjerrevei og krevende stigninger. Så er det utsikten, ved Spekbakk ser du fjell så langt øyet kan se. Turen har en lengde på ca 42 km, og er en middels krevende sykkeltur.

Tisleifjorden rundt

Tisleifjorden er en grensefjord mellom Hallingdal og Valdres, Buskerud og Oppland. Det og sykle rundt fjorden er sykling i fire kommuner, utsikt ved Nøreli inkluderer en fin strekning med flystil. Turen har en lengde på ca 40 km og er en middels krevende sykkeltur.

Rundt Timannstølen i Tisleidalen

Tisleidalen er dalføret rundt elva Tisleia. Her er utgangspunktet for en fin runde rundt Timannstølen. Turen har en lengde på ca 16 km, og er en middels krevende sykkeltur.

Oset – Langestølen over Brattåsen

Golsfjellet og Valdres med Stølsvidda er en sammenhengende sykkelopplevelse. Denne turen er et godt eksempel på det. Turen starter på Golsiden av Tisleifjorden før den fortsetter igjennom idyllen på Stølsvidda. Turen har en lengde på ca 31 km og er lett til middels krevende.

De anbefalte turene er blitt nærmere beskrevet i boken «Mjølkevegen med avstikkere», skrevet av Birgit Haugen. 

Hvis du ønsker å lese mer om hvilke sykkelruter Mjølkevegen har å by på, så er virkelig denne boken å anbefale. Vi selger også boken i butikken.