Sykkel 4

Sykling

På Stølsvidda, et fjellplatå mellom Valdres og Hallingdal er det godt tilrettelagt for sykkelopplevelser for liten og stor. Syklingen kan kombineres med fotturer i fjellet, bading, fisking, stølsbesøk og flotte natur- og kulturopplevelser. Valdres byr på Norges største og mest aktive stølsområder og her møter en gjerne på geiter, kuer, kalver og sauer langs veien. Sykkelturen går på fine stølsveger med liten eller ingen trafikk. Det er lagt til rette med flere rasteplasser, badestrender og fiskeplasser. 

Turen passer for familier med barn fra ca.6 år, som kan sykle hele turen selv. Les mer og se ruter her.

Vi har to el-sykler til utleie.

Kilde Visit Norway / Destinasjon Valdres

Fiske

Fiske

Tisleia løper ut fra Tisleifjorden, og strekker seg 16 km nedover Tisleidalen. Elven har kraftige stryk, men også stilleflytende partier. Denne variasjonen er med på å gi mange gode fiskeplasser, både med flue, spinner og mark. Noen er lett tilgjengelige, mens andre krever litt mer innsats. Den øverste kilometeren er ikke inkludert i felleskortet «Fisking i Valdres», så her kreves lokalt fiskekort.
Vannføringen i Tisleia kan variere i og med at vassdraget er regulert. Følg vannstanden på www.begna.no/vannstand.asp

Elva renner gjennom fantastisk og variert fjellnatur og har det meste en fisker kan be om – fra stryk til stilleflytende partier. Denne variasjonen er med på å gi mange gode fiskeplasser. Flere steder i Tisleia er lett tilgjengelig med bil, men for å nå deler av elva må du regne alt fra 10 til 30 minutters gange. Fiskekort kan du kjøpe hos oss.

Jettegrytene

Tur til jettegrytene ved Kvitingen

Jettegrytene ved Kvitingen blir også kalt Gjøgerlaugitn. Turen er familievennlig og lettgått og turmålet spennende. Jettegrytene er tilgjengelige fra Stavedalen/Reinli i sør og Kinn/Tisleidalen i nord.

Ta av fra fv 51 ta av mot Merket og følg bomveien videre innover mot Pardis. I sørenden av vannet tar skiltet grusvei av til høyre mot Kinn. Etter 2,9 km deler veien seg ved en stor snuplass og man holder til venstre. Parkering ved enden av veien 500 m senere (GPS 32v 517890 6744148).

Det tar en skiltet sti av til høyre ned veiskråningen. Den er stort sett grei å følge (vær litt oppmerksom). I uskiltet stidele holder man til høyre nedover langs vannet. Man passerer over et svaberg, der stien fortsetter rett over og litt til venstre på andre siden. Snart står man ovenfor jettegrytene.

Fra denne kanten er turen en snau kilometer lang og tar i underkant av en halv time hver vei.

 

Valdres Golf

Valdres Golf

Golfbanen er en naturperle der den ligger naturskjønt til ved Aurdalsfjorden i Vestringsbygda, 20 minutter med bil fra campingen. Valdres Golf kan med rette sies å være en av Norges flotteste golfbaner. Banen ligger idyllisk til ved Aurdalsfjorden, og har fått uhemmet skryt av alle som har besøkt den. Da journalisten som skrev for Svensk Golf for noen år siden besøkte banen, konkluderte han slik: «Hvorfor dra til Dubai når du kan besøke Valdres?»

Anlegget består av en 9-hullsbane med 18 utslagssteder, driving range og øvingsområde med puttinggreen og sandbunker. Banen holder meget høy standard. Fairwayene regnes for å være noe av det beste du finner på Østlandet.

I klubbhuset finner du kafé og proshop. Kaféen serverer hjemmelagde småretter både ute og inne. I proshopen tilbys et godt utvalg i golfutstyr og tilbehør. Du kan leie golfbil og utstyr.

Kilde Valdres Golf

Vandring

Vandring

Fra de skogkledde åsene i sør til Jotun­heimens hvite tinder i nord. Valdres kan skilte med noen av Norges flotteste og mest varierte turmuligheter! Les om forslag her

Jettegrytene

Juv vandring

Vannet har filet seg gjennom Åbjørajuvet i tusener av år og skapt et unikt landskap. Vassdraget ble regulert på 60-tallet og de karakteristiske svabergene med mange jettegryter og fosser er derfor lett tilgjengelige. Langs vassdraget finnes gammel gran- og furuskog. Området blir sett på som geologisk nasjonalarv. Ett av de mest spektakulære områdene er de store svabergene med nær utsikt til fossen og stupet. 

Området kan entres ved den store parkeringsplassen ved grustaket. 
Se google maps

Kilde Valdres Destinasjon

I Valdres er stølstradisjonen fortsatt levende! Ingen region i Nord-Europa har flere aktive støler. Noen støler holder åpent om sommeren slik at barna kan få hilse på dyra, være med på dyrestellet og yste ost. 

De åpne gårdene og stølene i Valdres tilbyr et mangfold av spennende aktiviteter som passer for både gammel og ung. Du får som regel kjøpt deilige matvarer i gardsutsalget på stølen, og noen tilbyr også overnatting

Vasetdansen Camping Bobiler Blomster
Vasetdansen Camping Elv Bru
Vasetdansen Camping Bu
Vasetdansen Camping Oversikt Elva